رییس مركز تحقیقات سیاست علمی كشور خبر داد
بررسی نقشه راه سیاست گذاری علم و فناوری كشورهای عضو عدم تعهد در یك كارگاه بین المللی
راستابلاگ: رئیس مركز تحقیقات سیاست علمی كشور از برگزاری كارگاه بین المللی با سوژه ˮترویج علمˮ با حضور نمایندگان كشورهای عضو عدم تعهد آگاهی داد و اظهار داشت: در این رویداد بین المللی تجربیات كشورهای عضو درباب نقشه راه سیاست گذاری علم و فناوری بحث و تبادل نظر خواهد شد.
به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، دكتر وحید احمدی در نشست خبری امروز كه در مركز تحقیقات سیاست علمی كشور برگزار شد، با اشاره به برگزاری كارگاه بین المللی سیاست گذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری با بیان این كه این كارگاه با محوریت مركز تحقیقات سیاست علمی كشور و با مشاركت مركز علم و فناوری جنبش عدم تعهد برگزار می شود، اظهار نمود: در روز ۲۶ جولای ۲۰۱۸ پیشنهادی در زمینه برگزاری این كارگاه بین المللی از جانب مركز علم و فناوری جنبش عدم تعهد به كشورهای عضو این جنبش ارسال شد.
وی با بیان این كه این پیشنهاد درباب برگزاری این كارگاه بین المللی از طرف جمهوری اسلامی ایران بوده است، اظهار داشت: با تصویب این پیشنهاد برگزاری این كارگاه در ایام ۲۷ تا ۲۹ خردادماه در تهران خواهد بود.
احمدی با تاكید بر این كه این كارگاه نخستین رویداد در حوزه علم و فناوری در بین كشورهای جنبش عدم تعهد است، تصریح كرد: این رویداد با هدف شناسایی موضوعاتی برای تحقیقات و فرصت های مالی معتبر، كمك به ایجاد شبكه ای رسمی و غیررسمی از افراد ذینفع در حوزه های مرتبط، كمك به ایجاد گروه های فعال و موثر برای پشتیبانی از نهادهای حوزه های علم و فناوری برگزار می گردد.
رییس مركز تحقیقات سیاست علمی كشور با اشاره به موضوعات مطرح در كارگاه بین المللی مطرح كرد: در این كارگاه بین المللی درباب موضوعاتی چون شناسایی زمینه ها و راهبردی های آموزش برای ترویج علم، فناوری و نوآوری، توسعه زیرساخت های علم و فناوری برای ترویج علم، ترویج علم بوسیله سنت های فرهنگی بومی، نقش آموزش رسمی و غیررسمی در ترویج علم و فناوری و شناسایی چالش های ترویج علم بحث و تبادل نظر خواهد شد.
احمدی، خروجی این كارگاه را آشنایی با نقشه راه سیاست گذاری علم و فناوری و نوآوری و یادگیری دانش و درك سیاست گذاری ترویج علم ذكر كرد.
وی با اشاره به حضور نمایندگان ۱۶ كشور عضو عدم تعهد، اظهار نمود: مدعوین از كشورهای كلمبیا، اندونزی، سریلانكا، توگو، فلسطین، كوبا، نیجریه، مالزی، میانمار، زیمبابوه، زامبیا، هند، پاكستان، بوتان و موریس هستند.
مشاور وزیر علوم برگزاری نخستین روز این كارگاه را در روز دوشنبه، ۲۷ خردادماه با حضور وزیر علوم دانست و افزود: روز سه شنبه نیز این كارگاه در محل صندوق نوآوری و شكوفایی برگزار می شود و در ضمن پنل های آن ۴۰ سخنران ایرانی و خارجی درباب موضوعات مطرح سخنرانی خواهند كرد.
احمدی، ترویج علم را یكی از موضوعات اساسی در دنیا بیان كرد و تصریح كرد: ما در این عرصه به دنبال این مساله هستیم كه آیا حوزه علمی بعنوان لایه منفك از جامعه است و یا لایه ای در تعامل با جامعه.
رییس مركز تحقیقات سیاست علمی كشور یكی از دلیلهای توسعه یافتگی كشورها را درهم آمیختگی لایه های علمی با بدنه جامعه دانست و اشاره كرد: در غیر این صورت جامعه علمی به فعالیت های تحقیقاتی خود ادامه می دهد و در نتیجه توسعه یافتگی به جامعه منتقل نمی گردد و در مقابل نیز مردم با شبه علم و خرافه مواجه می شوند؛ بدین جهت در كشورها تلاش می شود تا یافته های علمی به سمت زندگی مردم هدایت شود.
وی بررسی نقشه راه های سیاست گذاری علم و فناوری را از موضوعات اصلی این كارگاه نام برد و اضافه كرد: در پنل های این كارگاه نقشه راه های كشورهای مختلف همچون ایران و هند مورد بررسی قرار می گیرند و از آنجایی كه كشورهای عضو عدم تعهد در یك سطح نیستند، تجربیات كشورهای پیش رو در این زمینه به اشتراك گذاشته خواهد شد.
منبع: راستابلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب