در پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی صورت می گیرد

طراحی كیت شناسایی و تفكیك توده های یونجه بومی ایران

طراحی كیت شناسایی و تفكیك توده های یونجه بومی ایران

راستابلاگ: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی یک قرارداد پژوهشی یک ساله با بخش خصوصی، طرح تولید کیت شناسایی مبتنی بر نشانگرهای مولکولی بمنظور شناسایی و تفکیک 30 توده یونجه بومی ایران را اجرا می کند.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، یونجه با اهمیت ترین گیاه علوفه ای برای تغذیه دام و بعد از غلات، با اهمیت ترین محصول اقتصادی در دنیا شمرده می شود. از جانب دیگر همزیستی یونجه با باکتری های ریزوبیوم همزیست و در نتیجه تثبیت نیتروژن مولکولی در این گیاه، اهمیت آنرا برای تناوب با محصولات زراعی دیگر برای حاصلخیزی خاک افزایش داده است.
افزایش تولید و بهبود کیفیت یونجه زراعی مستلزم حفاظت، ارزیابی، ثبت و تبادل این مواد است که البته باتوجه به تنوع ژنتیکی گسترده در میان افراد جمعیت یونجه، مطالعه ژنتیک این گیاه از پیچیدگی زیادی برخوردارست. به همین سبب پیدا کردن اطلاعات لازم در مورد تنوع ژرم پلاسم ارقام مختلف یونجه خصوصا در ایران که بعنوان یکی از خاستگاه های اصلی این گیاه، دارای توده های بومی متنوع یونجه است، اهمیتی بالایی دارد.
مطالعه تنوع ارقام یونجه برمبنای خصوصیات ریخت شناسی و حتی بافت شناسی به زمان طولانی نیاز دارد و به سبب تاثیرپذیری خصوصیات مورفولوژیکی از شرایط محیطی، معمولا این نوع بررسی ها دقیق نیست. بدین سبب در سالهای اخیر برای تعیین تنوع ژنتیکی ژرم پلاسم های یونجه از روش های مولکولی استفاده می شود.
پژوهشگران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در قرارداد منعقد شده در صدد هستند ضمن ارزیابی اصالت توده ها، شناسایی آنها را بوسیله تنوع ژنتیکی درون و بین توده ها و همین طور ارقام داخل توده های مطرح کشور با بهره گیری از روش های مولکولی بررسی نموده و یک کیت شناسایی مولکولی برای توده های مورد نظر معرفی کنند. در این پروژه، توده های بومی و تجاری ضمن اطمینان از اصالت آنها از منابع مطمئن تهیه می شوند.
به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، وجود تنوع ژنتیکی بین توده های جمع آوری شده بوسیله استفاده از روش های مولکولی بررسی شده و بعد از شناسایی نوکلئوتید سیگنیچرهای اختصاصی توده های مورد نظر نسبت به توسعه نشانگرهای اختصاصی اقدام خواهد شد. در نهایت با بهره گیری از نشانگرهای توسعه یافته، بارکد مولکولی توده های مورد نظر به روش مولتیپلکس ایجاد خواهد شد.




منبع:

1400/02/06
22:19:06
5.0 / 5
936
تگهای خبر: كیفیت , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳