مرجع دینی كلیمیان ایران:

نگاه بنیان گذار انقلاب، راه جدیدی در گفت وگوی بین ادیان گشود

نگاه بنیان گذار انقلاب، راه جدیدی در گفت وگوی بین ادیان گشود

راستابلاگ: مرجع دینی كلیمیان ایران اظهار داشت: دیدگاهی كه بنیان گذار انقلاب اسلامی دنبال می كرد، راه جدیدی را برای گفت وگوی بین ادیان گشوده است.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، خاخام یونس حمامی لاله زار كه امروز، دهم بهمن ماه در مراسم افتتاحیه «اولین همایش بین المللی امام رضا (ع) و گفت وگوی بین ادیان» پیرامون اتحاد میان ادیان مختلف موجود در ایران و همزیستی مسالمت آمیز بین آنها سخن می گفت، اظهار نمود: بحث گفت و گو بین ادیان تاریخ طولانی دارد. همین طور دید جدیدی كه به خصوص در كشور خودمان ایران، سپس انقلاب اسلامی رخ داده، قابل توجه است؛ چونكه با دیدگاهی كه بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران داشتند، از همان ابتدا مبنا را بر همفكری، همكاری و یكپارچگی قرار دادند و راه جدیدی برای گفت وگوی بین ادیان باز كردند. گفت وگویی كه همراه با حفظ احترام طرفین بحث باشد.
وی ادامه داد: این شیوه ادامه پیدا كرد و شاید سال های اول انقلاب و با شروع جنگ تحمیلی فرصت برای این گفت وگوها كمتر بود؛ اما در عمل تمامی ملت ایران، از همه اقشار و ادیان ایرانی این مهم را نشان دادند كه در جریان جنگ تحمیلی، در دفاع از سرزمین خود برادرانه در كنار یكدیگر به دفاع برمی خیزند، در مقابل دشمن همگی یكپارچه بودند و تفاوتی بین ایرانی مسلمان، ایرانی یهودی و یا ایرانی مسیحی وجود نداشت.
مرجع دینی كلیمیان ایران افزود: خوشبختانه این شیوه با رفتار مدبرانه رهبر معظم انقلاب ادامه یافته و ما حالا خوشحال هستیم كه امسال در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب مردمی ایران، شرایط به شكلی بسیار بهتر، عالی تر و گسترده تر فراهم شده تا صاحبان ادیان مختلف با آزادی هرچه تمام تر در كنار یكدیگر بنشینند و با نگاهی كاملاً متفاوت نه برای رد یكدیگر؛ بلكه رهبران ادیان با حفظ هویت دینی خود به شناخت بهتر از ادیان دیگر برسند؛ خودرا معرفی و نظرات و ایده های دین خودرا بیان كرده و همین طور نظرات و ایده های دین مقابل را هم بشوند.
خاخام حمامی لاله زار با تاكید بر وجود اشتراكات بسیار در بین ادیان الهی اظهار داشت: مسلماً در این راه بیشتر از اختلافات، اشتراكات بسیار زیادی در بین ادیان الهی وجود دارد و پس شیوه رفتار و شیوه پرستش خداوند و ایده كلی و اعتقاد به خداوند، كرامت انسانی، حسن رفتار و غیره؛ همگی مشتركاتی است كه می توان در این میان مشاهده كرد.
تحمل پذیری نسبت به نگاه های یكدیگر، همواره خصوصیت ملت ایران بوده است
وی عنوان كرد: این یك قدم بسیار مبارك است كه چنین گفت وگوهایی ابتدا در بین علما و اساتید دانشگاه و سپس به شكل گسترده تر در بین جامعه ادامه یابد. همین طور خوشبختانه سرزمین ایران همواره سرزمین صلح، آشتی و سازگاری بوده است و ادیان و اقوام مختلف، در كنار یكدیگر با صلح و دوستی به زندگی می پرداختند و با وجود فراز و نشیب هایی؛ در یك دید كلی این خصوصیت ملت ایران بوده است كه نسبت به نگاه های یكدیگر تحمل پذیری داشته باشند و در كنار یكدیگر بتوانند به آسانی زندگی كنند.
مرجع دینی كلیمیان ایران در تكمیل سخنان خود اظهار داشت: این امر و واقعیت می تواند نمونه ای از یك زندگی مسالمت آمیز و هم زیستی در كل جهان باشد. به گونه ای كه افراد می توانند دین ها و ایده های مختلف داشته و در عین حال، با حفظ حرمت یكدیگر، متحد و یكپارچه و با احترام به یكدیگر و برای فراهم ساختن شرایط بهتر دنیایی كه خداوند به ما امانت سپرده، تلاش نماییم. بدین سبب امیدواریم كه این تلاش ها روزبه روز گسترده تر شده و در كنار یكدیگر به موفقیت های بیشتری نائل شویم.




1397/11/10
23:40:01
5.0 / 5
4589
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
لینک دوستان راستابلاگ