همکاری اندیشکده های الگوی پیشرفت در موضوع پیشرفت اسلامی ایرانی

همکاری اندیشکده های الگوی پیشرفت در موضوع پیشرفت اسلامی ایرانی

راستابلاگ: نشست سالانه اندیشکده های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باحضور رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، اعضاء شورای عالی، رئیس و اعضاء اندیشکده ها اجرا شد.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، دکتر واعظ زاده، رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در نشست سالانه اندیشکده های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، طی سخنانی با اشاره به ابتکار رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اساس طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، بر هویت فکری و علمی واحد اندیشکده ها، باوجود قلمروهای تخصصی متفاوت، تاکید کرد و رویکرد مرکز در اندیشه ورزی تعاملی و مشارکتی اندیشکده ها در موضوع پیشرفت اسلامی ایرانی را تشریح نمود.
بعد از آن رییس یا نماینده هر یک از اندیشکده های الگو، گزارشی از اهم کارهای خودرا امسال با تکیه بر همکاریهای بین اندیشکده ای ارائه دادند و دکتر اسکندر زند عضو اندیشکده آب، محیط زیست، امنیت غذایی و منابع طبیعی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و عضو سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در تشریح با اهمیت ترین کارها واقدامات این اندیشکده در سال ۱۴۰۳ به برگزاری هشت نشست اندیشه ورزی با حضور سخنرانان ایرانی و غیر ایرانی اشاره نمود.
دکتر محمدسعید جبل عاملی عضو شورای عالی و رییس اندیشکده آمایش بنیادین نیز درتشریح فعالیت و اقدامات این اندیشکده، گزارش برگزاری کارگروه های تخصصی اندیشکده و نشست های اندیشه ورزی در قالب آمایش سرزمین ایران را ارائه کرد.
دکتر محمد حسین پناهی رییس اندیشکده امور اجتماعی، جمعیت و نیروی انسانی و استاد جامعه شناسی دانشگاه‌ لامه طباطبائی نیز در گزارش خود به ضرورت تقویت انسجام اجتماعی و راهکارهای تحقق آن اشاره نمود.
دکتر حسین سالار آملی رییس اندیشکده چرخه نوآوری و استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در بیان اهم اقدامات این اندیشکده امسال به برگزاری بالاتر از ۱۰ نشست تخصصی و همکاری در برگزاری نشست های مشترک با دیگر اندیشکده ها با حضور صاحبنظران اقتصادی و اساتید شاخص حوزه های ذیربط اندیشکده، اشاره نمود.
دکتر غلامعلی افروز رییس اندیشکده خانواده الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و استاد دانشگاه تهران نیز در تشریح اقدامات اندیشکده برگزاری نشست های علمی وتخصصی با حضور صاحبنظران و مدیران نهادها و مؤسسات در رابطه با خانواده و نیز برگزاری نشست علمی با انجمن های علمی، توانمندسازی خانواده ایرانی، باموضوع های « پیش گیری از لطمه های اجتماعی و چگونگی توانمند سازی خانواده های نقاط محروم" را از دیگر کارهای انجام شده مطرح کرد.
دکتر محسن خلیجی رییس اندیشکده سیاست الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، در سخنانی با اهمیت ترین اقدامات و کارهای اندیشکده سیاست را در قالب نشست های اندیشه ورزی و تخصصی در قالب وظایف اندیشکده دانست.
حجت الاسلام دکتر سید حسین میرمعزی عضو شورای عالی الگو و رییس اندیشکده عدالت الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در تشریح اقدامات اندیشکده عدالت به برگزاری نشست های تعاملی و نشست های اندیشه ورزی پرداخت و با اهمیت ترین عناوین این جلسه ها را سازوکارها و مصادیق پشتیبانی از نیازمندان در تامین اجتماعی اسلامی مبتنی بر مؤلفه های عدالت اجتماعی و اقتصادی در اسلام، تبیین نسبت پیشرفت و عدالت، با تأکید بر روندهای ناعدالتی موثر بر پروسه پیشرفت در ایران پرداخت.
دکتر هادی اکبرزاده عضو شورای عالی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ورئیس اندیشکده علم الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در تشریح اقدامات این اندیشکده به با اهمیت ترین نشست های تخصصی و تعاملی این اندیشکده با حضور صاحبنظران برجسته همچون نشست های تخصصی، "نشست علوم و فناوری کوانتم و چشم انداز آینده" باتوجه به اهمیت و ضرورت تقویت زیرساخت های تکنولوژی های جدید مانند فناوری کوانتمی در برنامه هفتم پیشرفت پرداخت.
آیت الله ابوالقاسم علیدوست رییس اندیشکده فقه و حقوق اسلامی نیز در تشریح کارهای این اندیشکده به برگزاری نشست های تخصصی، اندیشه ورزی و تعاملی را اهم کارهای این اندیشکده اشاره نمود.
آخرین گزارش مربوط به اندیشکده معنویت بود و حجت الاسلام دکتر غفاری از اندیشکده معنویت الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیز در این نشست به تشریح کارهای این اندیشکده باهمکاری اعضاء اندیشکده پرداخت. اندیشکده های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به عنوان کانون های تفکر نخبگانی وظیفه اصلی تولید محتوا، اندیشه ورزی، نظریه پردازی و گفتمان سازی را در عرصه های تخصصی بر عهده دارند. این اندیشکده ها بمنظور تحقق اهداف مذکور کارهای گسترده ای در قالب برنامه های مصوب به انجام می رسانند و در هم اندیشی با حضور روسا و همه اعضاء اندیشکده ها ارائه می دهند.
لازم به ذکر است از با اهمیت ترین کارهای ارائه شده در سال۱۴۰۳ اندیشکده ها که دراین نشست سالانه مطرح شد؛ علاوه برنشست های اندیشه ورزی، نشست های تعاملی دویا چند اندیشکده بود که در این جلسه، به چند نمونه آن اشاره شد.
نشست تعاملی اندیشکده علم و اندیشکده آب، محیط زیست، امنیت غذایی و منابع طبیعی با موضوع « الهیات و محیط زیست: اهمیت حفظ محیط زیست و منابع طبیعی مبتنی بر آیات و احادیث معتبر» نشست تعاملی اندیشکده آمایش بنیادین و اندیشکده امنیت و دفاع ملی با موضوع «فرونشست، ابعاد و زمینه ها و نتایج آن به عنوان یکی از تهدیدهای پایداری سرزمین» نشست تعاملی اندیشکده خانواده و اندیشکده های فرهنگ و امور اجتماعی با موضوع«تغییرات فرهنگ و تاثیر آن بر سبک زندگی خانواده اسلامی ایرانی» نشست تعاملی اندیشکده چرخه نوآوری و اندیشکده آب، محیط زیست، امنیت غذایی و منابع طبیعی با موضوع « لطمه شناسی نظام نوآوری کشاورزی؛ چالش خا و راهکارها» نشست تعاملی اندیشکده چرخه نوآوری و اندیشکده علم با موضوع« هوش مصنوعی و تحولات آینده» نشست تعاملی اندیشکده فقه و حقوق اسلامی و اندیشکده عدالت با موضوع «عدالت به منزله قاعده و پارادایم در شریعت مطهر» نشست تعاملی اندیشکده معنویت و اندیشکده سیاست با موضوع « تبیین رابطه معنویت و سیاست در منظومه حکمت اسلامی» نشست تعاملی اندیشکده علم، اندیشکده آب و محیط زیست، امنیت غذایی، اندیشکده فرهنگ و اندیشکده معنویت با موضوع« علم، پیشرفت و سبک زندگی» با حضور فعال اندیشکده ها انجام شد و بعد از انجام هربحث، اعضاء حاضر در نشست به نقد و نظر مباحث مطرح شده پرداختند.



منبع:

1403/12/11
22:28:40
5.0 / 5
205
تگهای خبر: تخصصی , دانشگاه‌ , زندگی , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها