در باب عقل پوپولیستی منتشر گردید

در باب عقل پوپولیستی منتشر گردید

راستابلاگ: «در باب عقل پوپولیستی» از ارنستو لاکلائو با ترجمه علی ربیع منتشر گردید.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، این کتاب در ۳۵۶ صفحه در قطع رقعی و جلد شومیز با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۹۰هزار تومان در نشر نیماژ روانه کتاب فروشی ها شده است.
در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: لاکلائو معتقد می باشد آن چه در انکار تحقیرآمیز پوپولیسم روی می دهد، فقط انکار سیاست در یک کلام و اطمینان از این معناست که مدیریت درست اجتماع، دغدغه قدرت اجرائی ای است که مشروعیت خودرا از آن جهت به دست آورده است که می داند یک اجتماع «خوب» چه خاصیت هایی دارد. این معنا طی قرن های متمادی همیشه هسته مرکزی گفتمان «فلسفه سیاسی» بوده است که با افلاطون شروع شد.
این کتاب از سه بخش و هشت فصل تشکیل شده است. بخش اول در باب عقل پوپولیستی «بدنام کردن توده ها» نام دارد که از سه فصل «پوپولیسم: ابهامات و تناقضات»، «گوستاو لوبون: تلقین و بازنمایی تحریف شده» و «تلقین، تقلید، همسان سازی» تشکیل شده است. اما بخش دوم با نام «برساخت «مردم»» هم با سه فصل ««مردم» و تولید مقالی تهی بودگی»، «دال های شناور و ناهمگنی اجتماعی» و «پوپولیسم، بازنمایی و دمکراسی» به واکاوی مفاهیمی چون «دال شناور»، «ناهمگنی اجتماعی»، «دمکراسی» و «بازنمایی» پرداخته است. سپس نوبت بخش سوم، «گونه های پوپولیسم» می رسد که از دو فصل «حماسه پوپولیسم» و «موانع و محدودیت های برساخت «مردم»» تشکیل شده است. «حماسه پوپولیسم» به موارد تاریخی می پردازد و شرایط پدیداری همسانی های مردمی را بررسی می کند، درحالی که فصل هشتم محدودیت های موجود در برساخت همسانی های مردمی را در نظر می گیرد.
در نهایت می رسیم به بخش بیان نتایج که خود از سه زیرفصل تشکیل شده است. لاکلائو ابتدا به دو مورد از رویکردهایی می پردازد که اساساً با آنها مخالف است؛ یعنی موارد پیشنهادی اسلاوی ژیژک، و مایکل هارت و آنتونیو نِگری که این دو مبحث در دو قالب زیرفصل «ژیژک: در انتظار مریخی ها» و «هارت و نِگری: خداوند عطا می کند» مطرح می شوند و سپس به سراغ یکی از دیدگاه های نزدیک تر به نظرات خود می رود و دیدگاه ژاک رانسییر را هم در قالب زیرفصل «رانسیر: کشف مجدد مردم» بررسی می کند.
لاکلائو درباره دلیل نگارش کتاب نوشته است: «پوپولیسم همیشه به یک اضافه خطرناک ربط داده شده است که قالب های آشکار اجتماع عقل گرا را به چالش می کشد. بدین سبب تاآن جاکه من درک می کنم وظیفه اصلی من آن بود تا شفافیت بیشتری به منطق نهفته در پوپولیسم بخشیده، نشان دهم که پوپولیسم با آن چه بتوان آنرا یک مفهوم حاشیه ای قلمداد کرد فاصله بسیار زیادی دارد و در نهاد هر فضای اجتماعاتی جای گرفته است.»
ارنستو لاکلائو، زاده ۶ اکتبر ۱۹۳۵ و درگذشته ۱۳ آپریل ۲۰۱۴، فیلسوف آرژانتینی بود. لاکلائو در دانشگاه‌ وینس آیرس به تحصیل تاریخ پرداخت و تا سال ۱۹۶۹، یکی از اعضای حزب سوسیالیست ملی بود. او به همراه همسرش، شانتال موفه، بعنوان سردمداران مکتبی موسوم به «مکتب تحلیل گفتمانی اسکس» شناخته می شوند.




منبع:

1400/06/03
15:39:35
5.0 / 5
778
تگهای خبر: دانشگاه‌ , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳