شگفتی های مغز  در برخورد با موسیقی

شگفتی های مغز  در برخورد با موسیقی

یافته های جدید پژوهشگران نشان میدهد در مغز هیچ مرکز ویژه موسیقی وجود ندارد، ولی موسیقی نقاط خیلی از مغز را درگیر می کند و بگفته یکی از پژوهشگران حوزه فیزیک و موسیقی، فطری بودن موسیقی می‎ تواند ناشی از این امر باشد.


بیژن نوروز، مدیر یکی از شرکت های استارت آپ های فعال در حوزه موسیقی علمی و نجومی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به توسعه فناوری های نوظهور در حوزه موسیقی با تاکید بر این که چه بخواهیم و چه نخواهیم همگی ما در محاصره موسیقی قرار داریم، اظهار داشت: شنیدن اوج نوازندگی یک ارکستر فرح بخش، چشمانمان را تر و در اعماق وجود ما رخنه می کند. فیلم ها و برنامه های تلویزیونی در پس موجی از موسیقی که در پس زمینه نواخته می شود به آنچه می بینیم، رنگ و بو می بخشد.
وی با اعلان اینکه اشتیاق انسان به موسیقی در اعماق وجود ما ریشه دارد، اظهار نمود: بشر از سپیده دم پیدایش فرهنگ مشغول به ساخت موسیقی بوده است، به شکلی که انسان های نخستین، بیش از ۳۰ هزار سال پیش فلوت هایی از جنس استخوان، سازهای کوبه ای و زنبورک می نواختند و تمام جوامعی که می شناسیم دستی بر موسیقی داشته اند که این امر نشان میدهد تمایلات به موسیقی امری فطری و درونی است.
نوروز، تمایل نوزادان به صداهای هم آهنگ و بی علاقگی آنها نسبت به اصوات ناموزون را از دیگر دلیلهای فطری بودن تمایل انسان به موسیقی دانست و افزود: ولی این که «چرا موسیقی با دارا بودن محبوبیت جهانی و قدرتی که در برانگیختن احساسات ما دارد، تا این اندازه نافذ و حائز اهمیت است؟» سوالی است که هنوز هم دانشمندان علوم اعصاب، دراین زمینه به پاسخی نهایی نرسیده اند. اما طی سالهای اخیر به درک منسجم تری در مورد محل و نحوه پردازش موسیقی در مغز رسیده اند و این شالوده یافتن پاسخ چنین پرسش های بنیادی است.
وی افزود: در مطالعات انجام شده روی بیماران دارای لطمه های مغزی و تصویربرداری از افراد سالم هیچ مرکزی از مغز که مختص به موسیقی باشد، نشان داده نشد، ولی در عوض، موسیقی نقاط بسیاری که در سرتاسر مغز قرار دارند همچون آن بخش هایی که معمولاً در دیگر انواع شناخت دخیل هستند را درگیر می کند.
این محقق حوزه موسیقی علمی با اعلان اینکه این نقاط فعال در مغز، در افرادی با تجارب و آموزه های موسیقایی مختلف متفاوت می باشد، تصریح کرد: گوش انسان کمترین سلول های حسی را نسبت به دیگر اندام های حسی دارد. در گوش ۳۵۰۰ یاخته مویی داخلی وجود دارد، در صورتیکه در گیرنده های نوری چشم ما ۱۰۰ میلیون از این یاخته ها وجود دارد. با این وجود عکس العمل ذهنی ما نسبت به موسیقی فوق العاده وفق پذیر است؛ تا آنجا که حتی مطالعه ای کوچک دراین زمینه نیز قادر به بازنگاری روشی است که مغز داده های موسیقایی را حس می کند.



1400/03/03
10:23:14
5.0 / 5
1051
تگهای خبر: زندگی , شركت , فرهنگ , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳