۱۰ نكته كاربردی برای مواجهه با آزاردیده جنسی
راستابلاگ: به تازگی با ظهور پلت فرم کلاب هاوس، باردیگر روایت هایی از آزار جنسی توسط افراد مختلف مطرح شده و باز هم این مورد مهم - فارغ از صحت و سقم روایت ها - در دایره بحث و تحلیل قرار گرفته است؛ تحلیل هایی که پای آنها به برخی رسانه ها هم کشیده شده است.
تعرض، آزار جنسی و تجاوز، بعنوان گزارشی از آنچه زیر پوست شهر می گذرد، جزء یکی از مهم ترین و دائمی ترین سوژه های مورد توجه رسانه هاست. گزارش آزار جنسی به قدری مهم می باشد که برای گزارش بوستون گلاب، جایزه پولیتزر به دنبال داشته است و در بسیاری رسانه های دیگر با توجه های قابل توجهی از سوی خوانندگان رو به رو بوده است.
با این حال نزدیک شدن به این نوع مسائل چه برای شاهدان و دوستان آزاردیده و چه برای گزارشگران کار آسانی نیست.
تعداد بایدها و نبایدها برای نزدیک شدن به بررسی و گزارش آزار، تعرض و تجاوز جنسی بسیار زیاد است که بعضی از مهم ترین آنها را در ادامه می خوانید:
۱. با دقت و آرامش به ماجرا نزدیک شوید. گزارشگران تازه کار اغلب گرفتار هیجان زدگی می شوند. حتی گزارشگران کهنه کار هم گاهی تحت تأثیر احساسات، شتاب زده عمل می کنند. بعنوان گزارشگر یا تنها بعنوان دوستی که می خواهد به کسی که صدمه دیده کمک کنید، در آغاز تلاش کنید به خود و احساسات خودتان مسلط باشید. به خاطر داشته باشید کسی که آزار یا تعرض جنسی را پشت سر گذاشته یا همین حالا تحت آزار قرار دارد، سزاوار احترام و مراقبت شماست. هیچ داستانی بیشتر از راوی آن پرارزش نیست. با صبر و احترام درباره مبحث سوال کنید. به خاطر داشته باشید کسی که در مورد آزار و تعرض به خودش برای شما توضیح می دهد، شما را شایسته اعتمادی غیرقابل وصف دانسته است. به دقت به روایت آزاردیده گوش کنید. امکان دارد آنچه شما می شنوید، برای شما تنها روایتی برای یک گزارش یا داستانی که عصر برای همراهانتان تعریف می کنید باشد اما برای کسی که صدمه دیده است، مبحث فقط یک حادثه نیست بلکه یکی از تاریک ترین قسمت های زندگی است که شاید همین حالا هم ادامه داشته باشد.
۲. برای کسی که می خواهید روایت آزار او را بشنوید یا ثبت کنید، توضیح دهید که چرا شنیدن ماجرا برای شما مهم می باشد. اطمینان حاصل کنید کسی که مبحث را برای شما روایت می کند احساس «مورد سوءاستفاده قرار گرفتن» نداشته باشد. تاکید کنید که هیچ چیز بدون رضایت وی در هیچ جا منتشر نخواهد شد و برای هیچکس روایت نخواهد شد. هیچ گزارشگر یا حتی دوستی که گزارش یک آزار را می شنود علاقه ای ندارد که بعنوان یک سوءاستفاده گر معرفی شود. برای پیشگیری از چنین سوءتفاهمی هر چقدر که لازم است احتیاط کنید و تا جایی که می توانید اطمینان دهید که همه چیز تحت کنترل راوی آزار است و بدون صلاحدید او منتشر نخواهد شد.
۳. به خاطر داشته باشید که پشتیبانی از منبع یا دوستی که گزارش آزار را در اختیار شما می گذارد، مسئولیت شماست. بویژه در نظر داشته باشید که شاید شما تنها یا از معدود کسانی باشید که در جریان مبحث قرار گرفته اید و باید از آزاردیده نه تنها در مقابل کسانی که مرتکب آزار او شده اند، بلکه در مقابل کسانی که آزاردیده مایل نیست در جریان مبحث قرار بگیرند، دفاع کنید. امکان دارد فکر کنید مبحث می تواند بین خود شما و چند دوست نزدیک باقی بماند یا اینکه اگر در یک سایت یا نشریه محلی منتشر شود، قرار نیست بازتاب چندانی داشته باشد. این فرض همیشه غلط است. تنها اگر «یک نفر» ماجرایی را از زبان شما شنیده باشد کنترل اوضاع از دست شما خارج شده است. به خاطر داشته باشید که هر چیزی که منتشر شود می تواند بسرعت در تمام کشور و بلکه در جهان بازتاب پیدا کند و فشارهای جانبی به آزاردیده و حتی به خود شما وارد کند. قبل از به اشتراک گذاشتن هر روایتی اول تمامی جنبه های آنرا بسنجید.
۴. وقتی در جریان یک روایت آزار و تجاوز قرار می گیرید، نخستین اقدام شما باید رفتن به متخصصان باشد. با تکیه بر حفظ محرمانگی و حفاظت از منبع / دوست / راوی آزار، به وکیل، روانشناس و در صورت ضرورت به پزشک مراحعه کنید، مبحث را مطرح کنید و قضاوت آنها را بشنوید. از آنها بپرسید که بهترین و لازم ترین اقدام در این وضعیت چیست. به راوی کمک کنید که کمک تخصصی حقوقی، پزشکی، روانپزشکی و روانشناسی و در صورت ضرورت کمک پلیسی دریافت کند اما بخاطر داشته باشید که شما نمی توانید کسی را مجبور به اقدامی کنید که دوست ندارد.
۵. تحقیق کنید. در صورتیکه آزار در محل کار، مدرسه یا مانند آن رخ داده است با حفظ محرمانگی و با هماهنگی با آزاردیده، به تحقیق در محل بپردازید. اگر آزاردیده مایل است و به شما گفته است که مبحث را با دوستانش در میان گذاشته است به سراغ آن دوستان و نزدیکانی که در جریان حادثه هستند بروید و از آنها پرس و جو کنید. شواهد را تا جایی که امکان دارد ثبت و ضبط کنید. به خاطر داشته باشید که گزارشگری آزار و تعرض جنسی می تواند عواقب حقوقی به دنبال داشته باشد. خودتان را برای حواشی بعدی آماده کنید و متوجه باشید که گزارشگری آزار جنسی به یک گزارش منفرد ختم نخواهد شد.
۶. از خودتان حفاظت کنید. بعنوان دوست، شنونده یا گزارشگری که مبحث تعرض را دنبال می کند، کاملا طبیعی است که گرفتار اضطراب، ب خوابی، غم و اندوه، بی انگیزگی، کابوس و مانند آن بشوید. کمک حرفه ای بگیرید. اقلا یک نفر از نزدیکان یا همکارانتان را با حفظ حریم خصوصی آزاردیده، در جریان موضوعی که دنبال می کنید قرار دهید. گزارشگران به جهت اینکه بتوانند به دیگران کمک کنند، باید در ابتدا مراقب باشند خودشان گرفتار بحران نشوند.
۷. در سرتاسر گزارشی که منتشر می کنید دقت کنید که همه چیز «اتهام» است. اگر کسی یا کسانی می گویند که توسط یک یا چند نفر مورد آزار قرار گرفته اند، قبل از اثبات مبحث در دادگاه صرفاً «اتهام» وارد می کنند. دقت کنید که خیلی کم پیش می آید که کسی به دروغ دیگری را متهم به تجاوز و آزار جنسی کند. جرم شناسان می گویند تنها حدود ۲ درصد از گزارش های آزار جنسی جعلی است. روایت یک آزار جنسی، تعرض یا تجاوز، مقدار قابل توجهی توجه ناخواسته به سمت راوی جلب می کند و اغلب همراه با تمسخر و آزارهای جنسی بیشتر است و مرور و روایت آن برای غریبه ها هیچگاه کار راحتی نیست. آزاردیدگان برای روایت آزار خود با فشار و تحمل اضطراب و صدمه دیدگی مجدد رو به رو می شوند. کسی برای تفریح در مورد تجربه آزار جنسی صحبت نمی نماید. همینطور به خاطر داشته باشید که تخمین زده می شود که ۷۵ درصد جرایم جنسی هیچگاه گزارش نم شوند. ازاین رو وظیفه شما بعنوان دوستی که شنونده یک روایت آزار است یا گزاشگری که قصد انتشار یک روایت آزار را دارد، این است که امنیت بیشتری برای آزاردیدگان فراهم کنید.
۸. بدون در نظر گرفتن اتهامات واردشده، در صورتیکه فرد متهم به آزار قابل دسترسی است به سراغ او بروید و با او صحبت کنید. درباره فرد متهم تحقیق کنید. سراغ دوستان و آشنایانش بروید و درباره رفتارهای او پرس وجو کنید. به یاد داشته باشید که پرونده آزار جنسی کودکان در کلیسای کاتولیک از یک سری گزارش های محدود تجربه آزار آغاز شد و با پیگیری روزنامه نگاران تبدیل به یک چالش جهانی و تغییرات جدی در سازمان کلیساهای کاتولیک در تمام جهان شد. الگوی رفتاری افراد می تواند در اثبات گناهکاری یا بی گناهی آنها کمک کننده باشد. به خاطر داشته باشید که آزاردیدگان تعرض و تجاوز و آزار جنسی با روایت کردن تجربه خودشان، چیزی به دست نمی آورند یا چیزی از دست نمی دهند.
۹. به یاد داشته باشید که یادآوری و روایت کردن آزار و خشونت جنسی، آزاردهنده است. تعریف کردن آن می تواند همراه با به هم ریختگی روایت و ب نظمی آن باشد. سردرگمی کسی که آزاری که تجربه کرده است را روایت می کند طبیعی است. طبیعی است اگر برخی موضوعات را فراموش کند یا ناخودآگاه از اشاره به آنها بگذرد. طبیعی است اگر آزار دیده نتواند جزئیات را به خاطر بیاورد یا نخواهد آنها را تعریف کند. بازماندگان امکان دارد از تعریف خطی و به ترتیب زمانی آن چیزی که رخ داده است ناتوان باشند. تلاش به جهت اینکه همه چیز را طبق روز و ساعت ثبت کنید کار سختی است و احتیاج به زمان بسیار طولانی دارد. تحت فشار گذاشتن آزاردیده برای تاکید بیشتر بر جزئیات آزاری که با آن روبه رو شده است نه تنها غیراخلاقی است بلکه صدمه های روحی جدی برای صدمه دیده به همراه دارد. به راوی اجازه دهید که آزادانه آنچه رخ داده است را تعریف کند و نه با آن نظمی که مورد نظر شماست. دقت کنید که انتشار جزئیات خشونت و آزار جنسی هر چند می تواند راهنمایی برای دیگران باشد که در تشخیص اینکه چه رفتاری آزار و تعرض جنسی است کارگشا باشد اما همزمان می تواند منجر به ترویج خشونت و همینطور صدمه های بیشتر برای راوی آزار شود.
۱۰. آزاردیده را تحت فشار نگذارید. اجازه دهید و به او اطمینان دهید که کنترل اوضاع را در دست دارد. برای کنارآمدن با صدمه های آزار و تعرض جنسی زمانی گاه بسیار طولانی لازم است. آزار جنسی یکی از دردناک ترین تجربه هایی است که امکان دارد برای کسی رخ دهد. در تمام مراحل تحقیق و دنبال کردن ماجرا و انتشار آن دقیق و محتاط باشید. همواره در نظر داشته باشید که کرامت و انسانیت افراد در نخستین درجه اهمیت قرار دارد. هیچ گزارشی به اندازه راوی آن مهم نیست. کسانی که روایت آزاردیدگی خویش را برای شما تعریف می کنند، برای شما ارزشی قابل ملاحظه قائل شده اند. نشان دهید که لیاقت آن ارزش را دارید.
منبع: rastablog.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب