مقابله با شبه علم در بحران كرونا،

شبه علم، بحران مضاعف است و قربانی می گیرد

شبه علم، بحران مضاعف است و قربانی می گیرد

به گزارش راستابلاگ استاد دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به مرگ تعداد قابل توجهی از هموطنان در اثر مصرف الكل برای به اصطلاح مبارزه با ویروس كرونا با بیان این كه شبه علم، بحران مضاعف است و قربانی می گیرد، اشاره كرد: شبه علم و خرافات از یك جنس هستند، جامعه ما نیازمند توسعه عقلانیت و خردورزی جهت زندگی بهتر است.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، رحمت الله فتاحی با پیوستن به پویش #علمی_شو كرسی یونسكو در ترویج علم، یادداشتی را در صفحه اینستاگرامی "كرسی یونسكو در ترویج علم" منتشر نمود.
در این یادداشت آمده است:
"در طول تاریخ، جوامع بشری بیشترین لطمه هایی را كه دیده اند به سبب دور بودن از عقلانیت در تفكر و تصمیم بوده است. دشمنی ها، جنگ ها، ستم ها، ویرانی ها، بحران های اجتماعی و اقتصادی و بهداشتی، در واقع، نتایج ناشی از عدم بهره گیری از تفكر عقلانی در تحلیل ها، برآوردها و تصمیم ها بوده و هست.
در مقابل، پیشرفت علم و دستاوردهای علمی در همه زمینه ها به خاطر بهره گیری از تفكر عقلانی است. علم برپایه تجربه و خردورزی شكل می گیرد در مقایسه، شبه علم، ظاهری علمی اما باطنی خرافی مبتنی بر سطحی اندیشی دارد. دكتر عبدالكریم سروش به روشنی تفاوت های بین علم و شبه علم را در كتاب خود با عنوان "علم چیست، فلسفه چیست؟" تبیین كرده است.
توسعه شبه علم به سبب ساده اندیشی و عدم تفكر عقلانی در بخش هایی از جامعه بوده است و در خیلی از جوامع هم مطرح است.
حالا كه جامعه بشری در همه قلمروهای جغرافیایی گرفتار بیماری ناشی از ویروس كرونا شده، بازهم به سبب باورهای ساده اندیشانه قسمتی از مردم و اتخاذ روش های درمانی یا پیشگیرانه غیرعلمی، دارد در آستانه یك بحران مضاعف قرار می گیرد و قربانی می دهد. مرگ تعداد قابل توجهی از هموطنان در اثر مصرف الكل برای به اصطلاح مبارزه با ویروس كرونا به سبب همین نوع تفكرات است. نكته اینجاست كه شوربختانه، عده ای هم از شبه علم سود برده و می برند.
درانتها باید اظهار داشت: شبه علم و خرافات از یك جنس هستند. جامعه ما نیازمند توسعه عقلانیت و خردورزی جهت زندگی بهتر است."
به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، كرسی یونسكو در ترویج علم بمنظور مقابله با شبه علم، اخبار غیرعلمی و باورهای غلطی كه این روزها پیرامون كرونا ویروس جدید در جامعه انتشار یافته، پویشی را به نام «#علمی_شو» راه اندازی كرده و از همه علاقه مندان به مباحث علمی درست، دعوت می كند با تولید و ارسال پیام های كوتاه صوتی، تصویری و متنی، در امتداد جایگزینی اندیشه و رفتار صحیح علمی در جامعه بجای هراس از این بحران، این پویش را یاری كنند.
كرسی یونسكو در ترویج علم از صاحبنظران، متخصصان و نیك اندیشان دعوت كرده است بوسیله ایمیل كرسی به آدرس unescocps@gmail.com، صفحه اینستاگرام unescocps و كانال تلگرامی @unescocps به پویش "#علمی_شو بپیوندند.





منبع:

1399/01/01
22:06:56
5.0 / 5
3757
تگهای خبر: تلگرام , دانشگاه‌ , زندگی , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴