اژه ای:

جنایتکاران جنگی باید هم مجازات شوند و هم خسارت بپردازند

جنایتکاران جنگی باید هم مجازات شوند و هم خسارت بپردازند

به گزارش راستابلاگ، رئیس قوه قضاییه در دیدار با تعدادی از وکلا و حقوقدانان بین المللی، بر پیگیری مجدانه پرونده جنایات جنگی آمریکا و رژیم صهیونیستی ضد ملت ایران تاکید کرد.



به گزارش راستابلاگ به نقل از مهر، در جهت پیگیری مجدانه پرونده جنایات جنگی آمریکا و رژیم صهیونیستی ضد ملت ایران، به خصوص در دو جنگ تحمیلی اخیر، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای با تعدادی از وکلا و حقوقدانان بین المللی و خارجی مجرب و مبرز که در کارنامه خود پیگیری جنایات جنگی سردمداران رژیم اسرائیل را ثبت کرده اند، دیدار نمود.
رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در این جلسه تخصصی، ضمن خیر مقدم به این وکلای سرشناس بین المللی، اظهار داشت: اینجانب، شما حقوقدانان و وکلای بین المللی جویای عدالت و محاکمه ی جنایتکاران جنگی را همکار خطاب می کنم. همکاران گرانقدر من، بدانید و بدانیم که امروز دنیای استکبار با تبلیغات وسیع و گسترده، جنگ ادراکی و شناختی عظیمی را ضد آزادی خواهان جهان تدارک دیده است. مستکبران با ابزار رسانه و تبلیغات رسانه ای، حق را باطل و باطل را حق جلوه می دهند و تلاش دارند این خط منحرف را در اذهان مردم جهان جا بیندازند و اصطلاحاً ادراک سازی کنند.

رئیس قوه قضاییه با تکیه بر راهبردِ پشتیبانی از مظلوم بیان داشت: ما با صدای رسا و غرّا اعلام می نماییم که در جمهوری اسلامی ایران، به تأسی از سیره و روش امامین راحل و شهید خود و مبتنی بر قانون شرع و قانون اساسی مان، از تمام مظلومین عالم فارغ از هر دین و نژادی که دارند، حمایت می نماییم و مشخصاً حامی مردم مظلوم، اما مقتدر غزه و لبنان، خواهیم ماند. صهیونیستهاقریب به ۸ دهه است که مشغول جنایت، کشتار، نسل کشی و کودک کشی در فلسطین و لبنان هستند؛ ما با تمام وجود با صهیونیست های درنده و متوحش مبارزه می نماییم و هر جا عَلم و بیرق مبارزه با این انسان نمایان بلند شود، از همراهی و مساعدت دریغ نخواهیم ورزید.

رئیس دستگاه قضا با اعلان اینکه صدای حقیقت، خاموش شدنی نیست، اظهار داشت: این اعتقاد راسخ را داریم که همه حق طلبان و عدالت جویان عالم بخصوص وکلا و حقوقدانان بین المللی که ظلم ستیز و حامی مظلومان هستند، باید تشریک مساعی کنند و با هم افزایی، قدرت خودرا به رخ ظالمان و مستکبران بکشانند. آنها بایدبدانند که صدای حق و حق طلبی خاموش نمی شود و قدرت مادی شان نمی تواندبر حق طلبی و ظلم ستیزی فائق آید.

رئیس عدلیه ضمن اشاره به جنایات جنگی ارتکابی ضد ملت ایران، اظهار داشت: ضد کشور ما و مردم ما توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی جنایت جنگی رخداده است. ما مصمم هستیم که جنایتکاران جنگی را تعقیب نماییم و کیفر دهیم. جنایتکاران باید متناسب جنایتی که مرتکب شده اند هم مجازات شوند و هم خسارت پرداخت کنند؛ نهادهای ذیربط در داخل کشور ما و مشخصاً دادستانی کل، معاونت بین الملل و مرکز وکلای قوه قضاییه در پیشبرد این امر خطیر عزمی جزم دارند؛ ما به سمت شما وکلا و حقوقدانان حق طلب و ظلم ستیز جهانی نیزدست یاری دراز می نماییم و باور داریم که با تشریک مساعی و هم افزایی می توانیم در زمینه ی تعقیب و مجازات جنایتکاران جنگی، فصلی نو آغاز نماییم.

قاضی القضات بر پیگیری مجدانه پرونده جنایت جنگی ضد ملت ایران تأکید وخاطرنشان کرد: بااینکه قدرت های جهانی و مستکبر در مجامع و محاکم بین المللی نفوذ دارند و اجازه نمی دهند پرونده مظلومین عالم بسادگی تعیین تکلیف شود؛ لکن ما آنقدر در این حوزه جهاد می نماییم و جنایات جنگی این جنایتکاران را پیگیری می نماییم که همگان تسلیم حق و حق طلبی شوند.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای با تکیه بر اهمیت رسواسازی جانیان بین المللی در محکمه مردمی اظهار داشت: علاوه بر پیگیری جنایات جنایتکاران در محاکم بین المللی، موضوع مهم دیگر، آن است که این جانیان و آدمکش ها را در محکمه مردمی محاکمه کنیم؛ باید ذات خبیث و فاجر این جرثومه های تباهی را به مردم دنیا بشناسانیم. در اینجا هم وظیفه و مسئولیت شما وکلا و حقوقدانان حق طلب و عدالت جوی بین المللی خطیر و پراهمیت است.

رئیس قوه قضاییه با برشمردن بخشهایی از جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی، بیان داشت: جنایتکاران بین المللی و در رأس آنها سردمداران رژیم های آمریکا و صهیونیستی در گوشه گوشه ی دنیا جنایت آفریده اند؛ از هیروشیما و ناکازاکی تا غرب آسیا و جنوب قاره آمریکا؛ هر جا بروید ردی از جنایات این جلادان را خواهید یافت؛ باید تمامی جنایات آنها برای تاریخ و نسل حاضر و آتی، مستند و ثبت گردد. این جنایتکاران پشت ویترین شعارهایفریبنده و دروغین همچون پشتیبانی از حقوق بشر، کشورها را اشغال می کنند و مردم را با سنگین ترین بمب ها و تسلیحات قتل عام می کنند؛ باید جنایات آنها را برای همه مردم دنیا در همه ازمنه و در پهنای تاریخ، افشا کرد.

رئیس دستگاه قضا با تکیه بر مقوله ی خونخواهی امام شهید، اظهار داشت: همه جهانیان بدانند که مردم مبعوث شده ایران اسلامی که بیشتر از ۴ ماه است عزادار امام شهیدشان و سایر شهدای شان هستند، با عزم و اراده ای استوار، خونخواه و طالب تقاص و انتقام هستند. ما خونخواهی امام شهیدمان را فراموش نخواهیم کرد و جنایتکاران بین المللی را با قدرت و قوت تعقیب و مجازت می کنیم؛ همین طور جانیان مطمئن باشند که خسارات تحمیل کرده به ملت ایران را از آنها خواهیم ستاند.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در آگاه سخنانش در این نشست به تبیین و تشریح شخصیت جامع الابعاد امام شهیدمان پرداخت و اظهار داشت: امام شهید، خامنه ای (قدس الله نفسه الزکیه) یک شخصیت جامع و جهانی بود و صرفا تعلق به ایران نداشت. ایشان همچون سلف صالح شان امام خمینی (ره) نگاه شان معطوف بر تعالی و سعادت بشریت و اعتلاء و اعزاز اسلام عزیز بود. امامین انقلاب ما در راه دفاع از حق و دفاع از کرامت انسان، نه انسان ایرانی، بلکه انسان بماهو انسان، مجاهدتی ستودنی کردند. آنها به بشر آموختند که می توان برای عزت و شرف و استقلال، پنجه در پنجه مستکبرانِ مستظهر به قوای مادی انداخت. پیامبران عظام مبعوث شدند تا بشر را به عدالت واقعی و رهایی از ظلمت و زشتی و نیل به صلح برسانند؛ امامین انقلاب ما هم در همین مسیر گام برداشتند و کنش ها و مواضع و هدایت های شان پیامبرگونه بود.
قاضی القضات اشاره کرد: دین مبین اسلام و کتاب آسمانی آن یعنی قرآن کریم، نگاه ویژه ای به حقوق بشر و نحوه مواجهه با ناقضین حقوق بشر دارند. ضروریست این نگاه با تأمل و مداقه بیشتری از ناحیه اندیشمندان و متفکرین و حقوقدانان جهانی، همراه شود. دیدگاه های امامین انقلاب ما هم پیرامون حقوق بشر و ناقضین آن، بطورکامل منطبق با دستورات مصرح قرآنی و اسلامی است.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حسن عبدلیان پور، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، طی سخنانی اظهار داشت: ما با همکاری و هماهنگی حقوقدانان بین المللی حاضر در جلسه، مستنداتی را در ارتباط با جنایات صورت گرفته از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی در جنگ های تحمیلی اخیر، جمع آوری کرده ایم؛ البته مستندات مربوط به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، پیشتر و به دنبال تاکیدات رئیس قوه قضاییه جمع آوری شده بود که مورد توجه وکلای بین الملل هم قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: ما مستندات خود در مورد جنگ های تحمیلی اخیر را در چارچوب چند کتاب و با موضوعات مختلف همچون دادخواست شهادت رهبر شهید انقلاب، دادخواست جنایت صورت گرفته در مدرسه شجره طیبه میناب و همین طور حرف ها و مطالب رئیس دولت آمریکا و اعترافات و اقاریر صریح او در مورد اقدامات جنایتکارانه در ایران را در اختیار وکلای بین الملل حاضر در جلسه قرار داده ایم. مستندات کتاب مربوط به شهادت رهبر شهید انقلاب، در چهار زبان فارسی، عربی، انگلیسی و فرانسوی، طراحی و تدوین شده است.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه اظهار داشت: حقوقدانان حاضر در این نشست، طی روزهای اخیر چند نمونه از جنایت های صورت گرفته طی جنگ تحمیلی اخیر را از نزدیک مشاهده نمودند و در یکی از این بازدیدها، به خانه ی یکی از حقوقدانان برخورد کردند که دشمن آمریکایی صهیونی آنجا را مورد برخورد قرار داده بود؛ بر روی آواره های این خانه، کتاب «حقوق بین الملل» هم به چشم می خورد؛ یکی از وکلای بین المللی بازدیدکننده با مشاهده این کتاب بر روی آواره ها اظهار داشت: اینجا محل سقوط حقوق بین الملل است.
عبدلیان پور در ادامه اظهار داشت: مقرر است وکلای حاضر در این جلسه در جهت آشنایی هرچه بیشتر با جنایت های دشمن آمریکایی صهیونی در جنگ ضد ایران، از لامرد، میناب و دادگستری لارستان بازدید داشته باشند.
همچنین در این جلسه، آقای ادوکیت محمد ابوبکر از قضات سابق و از وکلای شاخص بین الملل در حوزه های حقوق بشر و حقوق بشردوستانه، وکیل پرونده معروف لاکربی، با سابقه ی ۵۰ سال فعالیت در بخش های مختلف حقوقی آفریقای جنوبی، طی سخنانی اظهار داشت: من از زمان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و قبل از تشریف فرمایی حضرت امام (ره) از فرانسه به ایران، نامه هایی را در پشتیبانی از سازمان های اسلامی به ایشان تقدیم کرده بودم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: از شروع شروع فرایندمحاکمات قضایی در حوزه بین الملل، اتفاقاتی که ظرف یک سال گذشته در جمهوری اسلامی ایران روی داده، جدی ترین و پیچیده ترین رخدادهاییهستند که در حوزه حقوق بین الملل، شاهد آن بوده ایم.
ادوکیت محمد ابوبکر اضافه کرد: تلاش ما اینست که در موضوع تجاوز صورت گرفته به ایران، جهت دهی صحیح و متناسب با حوزه حقوق بین المللارائه دهیم.
وی اظهار داشت: از زمان تاسیس رژیم صهیونیستی و با حمایت آمریکا از آنهاطی بیشتر از ۷۰ سال گذشته، همیشه این رژیم دارای مصونیت هایبین المللی بوده ولی خوشبختانه آفریقای جنوبی توانست با طرح شکایت در دیوان بین المللی دادگستری ضد رژیم صهیونیستی، این مصونیت را بشکند.
ادوکیت محمد ابوبکر تصریح کرد: هم اکنون، اسناد و مدارک خوبیتوسط مرکز وکلای قوه قضاییه در مورد اقدامات و جنایت های رژیم صهیونیستی و آمریکا در جنگ با ایران، گردآوری شده است.
زیاد ابراهیم پاتل، استاد حقوق بین الملل دانشگاه وهانسبورگ و وکیلبین الملل حقوق بشر، حقوق بشردوستانه و تجارت بین الملل که به همراهیِ یکتیم از وکلای آفریقای جنوبی توانست حکم جلب دو ابرجنایتکار تاریخ «گالانت» و «نتانیاهو» را از دادگاه کیفری بین المللی بگیرد، طی سخنانیضمن تسلیت شهادت رهبر شهید انقلاب اسلامی و خانواده ایشان و همین طور دانش آموزان مدرسه شجره طیبه میناب و دیگر شهدای تجاوز به ایران اسلامی طی جنگ های تحمیلی ۱۲ روزه و ۴۰ روزه، اظهار داشت: ما باید در مورد احراز صلاحیت قضایی برای پیگیری پرونده تجاوز به ایران در محاکم بین المللی، اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی همین طور اظهار داشت: ما از سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ در پرونده های مختلفی، اقدامات حقوقی مختلفی را ضد رژیم صهیونیستی در دیوان بین المللیکیفری و شورای حقوق بشر سازمان ملل انجام داده ایم؛ البته ما در آفریقای جنوبی، لابی صهیونیستی فعالی داریم که گاهی بر دستگاه قضایی کشورمان فشار می آورد و مانع انجام عدالت در برابر صهیونیست ها می شود. با این وجود ما می توانیم بر مبنای صلاحیت هایجهانی که در آفریقای جنوبی به رسمیت شناخته شده، ضد جنایت های رژیم صهیونیستی در ایران اقدامات قضایی لازم را انجام دهیم.
زیاد ابراهیم پاتل اشاره کرد: من در گذشته هم سفرهایی به جمهوریاسلامی ایران داشته ام؛ همیشه در این سفرها، ایده تشکیل دادگاه کیفریبین المللی اسلامی با همکاری کشورهای اسلامی مطرح بوده است. موضوعی که نباید از آن غافل شویم. ما نباید به دادگاه های کیفری بین المللی اعتماد داشته باشیم.
خانم احلام راشد حمزه، عضو کانون وکلای بغداد و نماینده شهر بابل عراق ضمن اعلام حمایت، هم دردی و همبستگی خود و ملت عراق با ملت ایران، به آمادگی کامل حقوقدانان بین الملل برای پیگیری حقوقی جنایت های رژیم صهیونیستی و آمریکا در جریان تجاوز به ایران اشاره نمود.
خانم فایزا مقدم، عضو و مشاور عالی ریاست اتحادیه بین المللیوکلا که مقر آن در پاریس فرانسه قرار دارد، طی سخنانی در این نشست اظهار داشت: ما امروز در مقابل یک تجاوز و ظلم آشکار قرار داریم و مسئولیت سنگینی بر دوش مان است و باید به مقاومت خود ادامه دهیم. ما برای موفقیت و غلبه حقوقی بر رژیم صهیونیستی و آمریکا، باید مجهز به عقل، آمادگی، استعداد و صبر باشیم.
وی اضافه کرد: من به عنوان مشاور عالی رئیس اتحادیه بین المللی وکلا اعلام می کنم که این اتحادیه در چهارمین ماه از سال ۲۰۲۶، بیانیه محکومیت تجاوز به جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد؛ در این اتحادیه ۱۱۰ کشور عضو هستند و از اولین روز آغاز تجاوز ضد ایران، حمایت خودرا از جمهوری اسلامی ایران اعلام نمودند.
دکتر فایزا مقدم اشاره کرد: جنایت بزرگ در میناب و به شهادت رساندن بیشتر از ۱۶۰ دانش آموز در مدرسه شجره طیبه، مصداق نقض حقوق بین الملل در حوزه خردسالان است؛ ما درحال جمع آوری ادله و مستندات در مورد این جنایت هستیم؛ ما در موضوع پیگیری جنایت صورت گرفته در مدرسه میناب، همه تجارب و نقاط قوت خودرا به کار گرفته ایم.
خانم شعیب سعاد، وکیل بین المللی لبنانی الاصل عضو اتحادیه بینالمللی وکلا، دارای موسسه حقوقی فعال در پاریس و مشاور پارلمانی جنبش امل لبنان هم در این نشست اظهار داشت: من امروز اینجا هستم تا در کنار اعلام همبستگی با شما، صدای رسای جنوب لبنان را به شما برسانم؛ حق ما در لبنان قابل سازش نیست و ما بر خود لازم می دانیم که از ایران به جهت حمایت هایش از لبنان تشکر و قدردانی نماییم.
وی با اعلان اینکه جنایات مدرسه میناب و جنایات جنوب لبنان، دو روی یک سکه هستند که چهره واقعی رژیم صهیونیستی را آشکار می کنند، اظهار داشت: نباید حقوقدانان در برابر این جنایت ها ساکت باشند.
شعیب سعاد اظهار داشت: با وجود همه مشکلات و موانع بر سر راه، می توان در زمینه های حقوقی اقدامات خوبی را انجام داد و برای احقاق حق ملت های مظلوم، قدمهای رو به جلویی را برداشت.
خانم ادوکیت جینوب نورمحمد، عضو اتحادیه وکلای ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی هم از دیگر حقوقدانان حاضر در این نشست بود.

1405/04/20
11:51:42
5.0 / 5
14
تگهای خبر: بین المللی , تخصصی , دانشگاه‌ , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها