جایگزین گیاهی جدید برای لبنیات

بامبو به اندازه شیر گاو پروتئین دارد

بامبو به اندازه شیر گاو پروتئین دارد

راستابلاگ: راستابلاگ: نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد شاخه های گیاه بامبو سرشار از پروتئین بالا و از این منظر شبیه به شیر گاو است. این یافته ها می تواند به پیش گیری از بیماری هایی مانند چاقی، دیابت و سرطان کمک نماید.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، در حالی که حدودا ۶۸ درصد از جمعیت کره زمین به لاکتوز حساسیت دارند، صنایع لبنی یکی از بزرگترین عوامل انتشار گازهای گلخانه ای نیز هستند، چیزی که بطور قابل توجهی بر تغییرات آب و هوایی تأثیر می گذارد.
این موضوع، دانشمندان در سرتاسر جهان را بر آن داشته است تا خارج از چارچوب فکر کنند و بدنبال جایگزین های گیاهی برای لبنیات به ویژه شیری باشند که شبیه به شیر گاو است.
به نقل از آی ای، حالا پژوهشگران با وجود در دسترس قرار داشتن شیرهای گیاهی جایگزین مانند شیر بادام، شیر جو دوسر، شیر بادام هندی، شیر سویا و شیر فندق، به منبعی ناشناخته یعنی بامبو رسیده اند.
بامبو قدیمی ترین و سریع رشدترین گیاه روی زمین است. پژوهشگران می گویند بامبو پتانسیل زیادی دارد و نقشی کلیدی در ارائه یک منبع غذایی پایدار و مغذی برای جمعیت رو به رشد جهان ایفا می کند.
پروتئین مشابه با شیر گاو
بنظر می رسد شاخه های بامبو فواید زیادی برای سلامتی دارند. آنها سرشار از پروتئین بالا مشابه شیر گاو هستند.
یک مطالعه جدید که در مجله معتبر Trends in Food Science & Technology انتشار یافته است، نشان میدهد که پروتئین آن در مقایسه با خیلی از غلات از نظر حجم بالاتر است.
این مطالعه در چین به رهبری وو لیانگرو، نویسنده مسئول این مقاله و پژوهشگر مرکز تحقیقات ملی بامبو چین انجام شده است.
در این مطالعه آمده است که بامبو، یک منبع طبیعی دست کم گرفته شده است که در آینده می تواند یک غذای اصلی بالقوه باشد.
نویسندگان این مطالعه می گویند: بامبو پتانسیل منابع غذایی پایدار را ارائه می دهد و فرصت هایی را برای تجارت و صادرات به وجود می آورد که می تواند به رشد اقتصادهای محلی کمک نماید.
این مطالعه نشان داد که بامبو علاوه بر کمک به پیش گیری از بیماری هایی مانند چاقی، دیابت و سرطان، مزایای سلامتی قابل توجهی دارد، برای اینکه آنتی اکسیدان ها و فواید ضد میکروبی ارائه می کند.
بگفته پژوهشگران، شاخه های بامبو دارای هفت اسید آمینه از ۹ اسید آمینه ضروری مورد نیاز انسان هستند.
اسید آمینه بالا و آهن
در کمال تعجب، شاخه های بامبو حاوی مقادیر بیشتری از آمینو اسید نسبت به سایر سبزیجات مانند هویج، کرفس و کلم هستند. ضمن این که میزان آهن آن نیز بیش از اسفناج و کدو تنبل است.
علاوه بر این، این مطالعه اشاره نمود که بامبو منبع خوبی از کربوهیدرات ها مانند فیبرهای غذایی است، چربی کمی دارد و منبع خوبی از ویتامین های مختلف است.
دانشمندان می گویند که این غذا حاوی ترکیباتی است که رادیکال های آزاد را از بین می برد. رادیکال های آزاد سلول هایی هستند که منجر به لطمه سلولی می شوند که بیشتر با پیری نیز مرتبط می باشد.
در این مقاله آمده است: فعالیت آنتی اکسیدانی یکی از مهم ترین عملکردهای شاخه های بامبو است.
لیانگرو می گوید: شاخه های بامبو سرشار از پروتئین، فیبر غذایی، مواد معدنی، ویتامین ها و انواع مواد فعال زیستی هستند.
بگفته دانشمندان، این گیاه را می توان به روش های مختلفی همچون ترشی انداختن با نمک، تخمیر، خشک کردن، کنسرو کردن یا تازه پختن مصرف کرد. حتی می توان آنرا منجمد یا آبگیری کرد.
همین طور بامبو را می توان به اجزای مختلفی تبدیل کرد تا «مواد غذایی کاربردی» مانند فیبر رژیمی ساخت که به غذاهایی مانند محصولات پخته شده و ماست ها اضافه شود تا تقویت شوند.
بامبو به شکل گسترده در کشور تایلند استفاده می شود و یکی از غذاهای معروف با آن، کاری قرمز تایلندی با مرغ و شاخه های بامبو است.



1403/01/06
19:23:18
5.0 / 5
172
تگهای خبر: صادرات , صنایع , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵