در نشست هم اندیشی توسعه نوغانداری مطرح شد

احیای نوغانداری در بندرگز

احیای نوغانداری در بندرگز

راستابلاگ: گلستان در نشست هم اندیشی توسعه نوغانداری در غرب استان گلستان، بر استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی، پیشرانهای ابریشم کشی و دولت برای احیای نوغانداری در بندرگز تاکید گردید.


نوغانداری بعنوان یکی از مزیت های رقابتی اقتصادی و توسعه بخش در غرب استان گلستان خصوصاً شهر نوکنده همیشه مطرح بوده اما در سال های اخیر به دلیلهای مختلف این مهم با چالش های جدی رو به رو شده و موجبات کمرنگ شدن هر چه بیشتر نوغانداری در این منطقه فراهم نموده است عزمی جدی را برای احیای آن می طلبد.
به همین دلیل و در امتداد احیای نوغانداری در شهرستان بندرگز و بخش نوکنده، جلسه ای با حضور بخشدار نوکنده، مدیر اجرائی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و پیشران ابریشم کشی در این منطقه انجام شد.
مهدی خطیر نامنی در این جلسه با اشاره به این که در امتداد اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی و احیای نوغانداری بعنوان یک میراث کهن فرهنگی و اقتصادی در شهر نوکنده همه باید در کنار هم تلاش نموده و اهتمام بورزیم، اضافه کرد: پرورش کرم ابریشم و تولید فرآورده های ابریشمی، می تواند در کنار کار اصلی کشاورزان، در آمد جانبی خوبی نیز برای آنان فراهم آورد.

* نوغانداری صنعتی زودبازده و مقرون به صرفه
وی با اعلان اینکه در سالهای اخیر با رونق صنعت نوغان داری، استقبال کشاورزان از این صنعت بیشتر شده است، اضافه کرد: پروسه پرورش کرم ابریشم کمتر از ۲ ماه طول می کشد و بعد از آن پیله تر ابریشم وارد بازار می شود و بدین جهت باتوجه به دوره کوتاه بازگشت سرمایه این صنعت می تواند بسیار زودبازده نیز باشد.
مدیر اجرائی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در گلستان با تاکید بر این که نوغانداری تامین کننده ماده اولیه برای صنایع بزرگ و خانگی مانند ابریشم کشی و قالیبافی محسوب می شود، اشاره کرد: بنا بر این است که کارشناسان نوغانداری را علاوه بر مزیت های اقتصادی، کمکی برای رونق صنایع وابسته می دانند.
محمد ابراهیم شربتی _بخشدار نوکنده_ نیز در این جلسه با ضروری دانستن احیای نوغانداری در نوکنده، آمادگی بخشداری را برای در اختیار قراردادن زمینهای بلااستفاده بمنظور کشت درخت اعلام نموده و اظهار داشت: درخت توت برای تامین غذای کرم ابریشم بسیار مهم بوده که در این بخش هماهنگی لازم با دهیاران برای ترویج آن بصورت جدی و با شتاب انجام خواهدنمود.
به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، در این جلسه خانم خراسانی از پیشران های نوغانداری و ابریشم کشی نیز به بیان معضلات و موانع این کار پرداخته و آمادگی خودرا برای همکاری با این طرح اعلام نمود.




منبع:

1400/10/02
11:42:03
5.0 / 5
900
تگهای خبر: دانشگاه‌ , صنایع , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳