تاكید بر حفظ ارتباط با دانش آموختگان
به گزارش راستابلاگ ابراهیمی ترکمان در دیدار رئیس کانون دانش آموختگان دانشگاه امام صادق(ع) با تاکید بر اهمیت حفظ ارتباط با دانش آموختگان اظهار داشت: دانشگاه امام صادق(ع) باید زمینه زیرساخت های ارتباطات خارجی و بین المللی را مهیا کند.
به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی میرلوحی، رئیس کانون دانش آموختگان دانشگاه مام صادق(ع) و هیأت همراه با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس این سازمان دیدار و گفت و گو کردند.
ابراهیمی ترکمان در سخنان خود، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام فاطمیه و شهادت دخت نبی مکرم اسلام حضرت فاطمه زهرا(س)، به کتاب خاطرات آیت الله مهدوی کنی اشاره نمود و اظهار داشت: مرحوم حضرت آیت الله مهدوی کنی از روحانیان فعال در انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران بود. یکی از فضایل اخلاقی ایشان، انصاف داشتن نسبت به سایرین بود که با مطالعه کتاب خاطراتشان به این مساله پی بردم. بعدها این مهم در ذهن من آمد، برکتی که خداوند به دانشگاه امام صادق(ع) عطاء کرده، به خاطر نیت این مرد بزرگ بوده است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به برخی شاخصه های مطلوب در دانشگاه امام صادق(ع) همچون سرانه دانشجویی، تعامل استاد و دانشجو، پرهیز از رشد کمی و تمرکز بر توسعه کیفی، فراگیری زبان خارجی برای دانشجویان و فرصت های مطالعاتی اشاره و بر حفظ ارتباط با دانش آموختگان تاکید کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی منشاء پیدایش جهالت مدرن را ناباوری خواند و اظهار نمود: ناباوری به آموزه های عقل و خرد به تعبیر دیگر جدال بین «داشتن» و «شدن» است. بشر صد سال پیش فکر می کرد که اگر آموزش به خوبی صورت گیرد، همه مشکلات حل خواهد شد ولی بعدها مشخص شد که آموزش به تنهایی مشکل گشا نیست. بدین سبب فرق بین آموزش و اینکه انسان ها بتوانند دارای توانمندی شوند که بر مسائل فائق بیایند، فرق بین داشتن و شدن است.
وی ضمن بیان مطلب فوق، اذعان کرد: بعضی از افراد به دنبال داشتن هستند، به دنبال متقی شدن؛ این شدن ها موجب می شود آموزش هایی که به فرد داده می شود در جان آن رسوخ و نفوذ می کند، بدین سبب آموزش فقط با داشتن یکسری علوم، محفوظات و اصطلاحات ممکنست منجر شود به ناآگاهی در عین آگاهی، جهل در عین دانستن.
تدوین فیلم کوتاهی از کارهای دانشگاه امام صادق(ع) به زبان های مختلف
ابراهیمی ترکمان بر لزوم زمینه ارتباط با دانشجویان خارجی تاکید کرد و اظهار داشت: دانشگاه امام صادق(ع) می تواند پایگاه های اینترنتی که بعنوان مرجع در اختیار دانشجویان خارجی قرار می گیرد را به زبان های مختلف دنیا بروزرسانی کند. همچنین، لازم است زمینه ارتباط با دانشجویان خارجی را تسهیل کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد نمود تا بروشوری از اهم کارهای دانشگاه امام صادق(ع) به زبان های انگلیسی، عربی، روسی، فرانسوی و آلمانی تهیه و با همکاری رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور توزیع شود.
وی همچنین، تهیه و تدوین فیلم کوتاهی از کارهای دانشگاه امام صادق(ع) به زبان های مختلف دنیا را ضروری دانست و اظهار داشت: اگر مقرر است یک دانشگاهی باشیم که در عرصه بین المللی گام برمی داریم باید زمینه زیرساخت های ارتباطات خارجی و بین المللی (ارتباط با دانشجویان غیر ایرانی) را مهیا سازیم تا بحث تعامل بیش از پیش را در آینده ای نزدیک میان دانشجویان غیر ایرانی با این دانشگاه را داشته باشیم.
ابراهیمی ترکمان از آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای همکاریهای مشترک در زمینه های برگزاری اجلاس های بین المللی، اعزام دانشجوان خارجی به دانشگاه امام صادق(ع) و برگزاری گفت وگوهای دینی آگاهی داد.
او در آخر سخنانش، با تاکید بر ضرورت تشکیل کارگروه های تخصصی فی درخلال اظهار داشت: برای تحقق مفاد و اهم برنامه هایی که مقرر است نسبت به آن اقدامات لازم را اجرائی نماییم، باید کارگروهی مشترک متشکل از اعضای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه امام صادق(ع) با هدف تقویت علمی در عرصه بین المللی، تشکیل دهیم.
دیپلماسی علمی؛ یکی از مؤثرترین شاخه های دیپلماسی عمومی
حجت الاسلام میرلوحی، رئیس کانون دانش آموختگان دانشگاه امام صادق(ع) در این دیدار، به بیان اهداف و آرمان های آیت الله مهدوی کنی درباب تأسیس این دانشگاه و علل و چرایی تشکیل کانون دانش آموختگان پرداخت.
وی تصریح کرد: مرحوم حضرت آیت الله مهدوی کنی بنیانگذار دانشگاه هدف از تاسیس دانشگاه امام صادق(ع) را گسترش و ترویج عالم تشیع می دانستند. در حقیقت، کوشش برای توسعه و پیشبرد گفتمان اسلام انقلابی و شیعی به فراسوی مرزهای ایران اسلامی را می بایست یکی از کارویژه های اصلی این دانشگاه دانست.
وی خواهان همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جهت استفاده از ظرفیت های فضای آکادمیک و دانشگاهی دانشگاه امام صادق(ع) در خارج از کشور شد و اظهار نمود: دانشگاه امام صادق(ع) می تواند بعنوان یک دانشگاه الگو در زمینه دیپلماسی علمی در خارج از کشور مطرح شود.
در ادامه این دیدار، مهدی صادقی شاهدانی، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) بیان کرد: هدف اصلی دانشگاه امام صادق(ع) از تأسیس رشته معارف اسلامی و اقتصاد، تربیت پژوهشگران و پژوهندگان جوانی است که در حوزه اقتصاد اسلامی صاحب نظریه و تولیدکننده دانش باشند. دانشگاه امام صادق(ع) در رشته معارف اسلامی و اقتصاد، در گرایش های اقتصاد اسلامی، اقتصاد پولی و اقتصاد مالی و رشته مدیریت قراردادهای بین المللی نفت و گاز و رشته اقتصاد نفت و گاز دانشجو می پذیرد.
وی ادامه داد: با توجه به این که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بعنوان مرکز دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران برای یکپارچه سازی کارهای فرهنگی در خارج از کشور تأسیس شده و تصویری روشن از فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی به جهانیان عرضه می کند، دانشگاه امام صادق(ع) می تواند در قالب دیپلماسی علمی و دانشگاهی در خارج از کشور نقش آفرینی کند.
صادقی شاهدانی آمادگی این دانشگاه برای فراهم کردن امکان برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزش رسمی دانشگاهی ویژه ایرانیان مقیم به صورت مجازی در خارج از کشور، اجرای برنامه های علمی و دانشگاهی در عرصه بین الملل و گسترش تعاملات در محیط های آموزشی را اعلام نمود.
غلامرضا خواجه سروی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) هم به بیان تخصص و تجربیات دانش آموختگان این دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: دانشگاه امام صادق(ع) می تواند در قالب دیپلماسی علمی و دانشگاهی در خارج از کشور به روشی هدفمند و سازنده گام بردارد و نقشی مؤثر خصوصاً در بین دانشگاه های جهان اسلام ایفا کند.
در ادامه دیدار، شرکت کنندگان نقطه نظرات خودرا در رابطه شناسایی دقیق استعدادها و امکانات علمی موجود در دانشگاه امام صادق(ع) و زمینه های لازم جهت بهره برداری مناسب از ظرفیت ها و برقراری همکاری علمی با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیان نمودند.
منبع: rastablog.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب