در گفت وگو با راستابلاگ اعلام شد

20 دستورالعمل برای جلوگیری از بروز كووید-19

20 دستورالعمل برای جلوگیری از بروز كووید-19

به گزارش راستابلاگ استاد تمام دپارتمان ژنتیك پزشكی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیك و زیست فناوری با تكیه بر توجه به پروتكل های بهداشتی برای جلوگیری از بروز بیماری كرونا از تهیه ۲۰ دستورالعمل برای مقابله با این بیماری اطلاع داد و اعلام نمود: پیش از هر چیز و هنگام خروج از منزل حتما ماسك بزنیم.


پروفسور قاسم آهنگری، متخصص ایمونوژنتیک و استاد تمام دپارتمان ژنتیک پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در گفتگو با ایسنا، با تکیه بر اینکه هم اکنون می بایست به دنبال راهکارهایی باشیم تا از بروز مرگ و میر و قدرت کشندگی این ویروس جلوگیری نماییم، اضافه کرد: در علم ایمنی شناسی بیماری های عفونی واگیردار پس از شناسایی کانون شروع بیماری و عامل آن، می بایست سریعا وارد عمل شد و شیوع آنرا در زمان طلایی (Golden Time) کنترل و محدود کرد و هم اکنون که مطابق نقشه ترسیمی و اعلامی از جانب مراکز رسمی، بیماری کووید-۱۹ در تمام استان ها شیوع پیدا کرده و وضعیت "درجه قرمز" در اغلب استان های کشور قابل مشاهده و کمتر استانی است که در این حالت نباشد، پس ازاین رو دیگر بحث شیوع مطرح نیست و این ویروس در سرتاسر کشور پخش شده است؛ ازاین رو در این گونه موارد راهکارهای خاصی وجود دارد.
وی افزود: از نظر کرونولوژی بیماری های عفونی واگیردار در ایران متاسفانه با اپیدمی جهانی آنفلوآنزا در سال ۱۹۱۸ مقایسه می شود، ولی من معتقدم ما می بایست اپیدمی سال ۱۹۰۶ در کشور خودمان را با وضع کنونی مقایسه نماییم که متاسفانه باید بگویم از نظر رفتاری زیاد با آن سال‎ها تفاوت قابل مشاهده ای در مورد بیماری های واگیردار نکرده‎ایم و همان "الگوهای رفتاری" که در سال ۱۹۰۶ باعث مرگ و میر سنگین در کشور شد را شاهد می باشیم.
آهنگری افزود: امروز چنانچه توجه نکنیم، به سبب طولانی شدن بیماری و عدم کنترل آن، دقیقا رفتار مردم را می توان با اپیدمی بیماری عفونی سال ۱۹۰۶ در ایران مقایسه کرد؛ چون که در آن سال افرادی که به نکات بهداشتی و بیماری عفونی قابل سرایت توجه نکردند و آنرا به سخره گرفتند، در ایام بعد بدن بی جان خود و خانواده و نزدیکان آنها به مراکز درمانی آورده می شد. خواهش من این است که به مرور تاریخ رفتارشناسی خود بپردازیم و از عزیزان کارشناس روانشناس، روانپزشک و رفتارشناسان و جامعه شناسان دعوت به عمل آید تا در مورد رفتار خاص ما با این گونه از اپیدمی بیماری های عفونی و واگیردار کمک کنند تا این معضل حل شود.
به قول این محقق حوزه ژنتیک پزشکی با رجوع به اسناد تاریخی و گزارشات کادر درمانی بین المللی مشاهده می نماییم که در آن سال ها مرگ و میر سنگین را بیشتر ماحصل رفتار مردم نسبت به بیماری واگیردار می دانند و متاسفانه این الگوی رفتاری سال ۱۹۰۶ را در هزاره سوم شاهد می باشیم.
این استاد پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ویروس کرونا را یک ویروس نوپدید توصیف کرد و خاطرنشان کرد: با عنایت به فرم های ویروسی مشابه آن، کشورهای پیشرفته از تجربیات گذشته خود استفاده می نمایند و همین طور با گذر چندین ماهه در این دنیای ناشناخته ها، این کشورها اطلاعات علمی شامل ساختار ویروس، نحوه انتقال و پاتولوژی آن و از همه مهمتر اطلاعاتی را از روی مطالعات انسانی در بیماران و اجساد آنها به دست آورده اند. بنابر گفته همکارم پروفسور "میکا پایوویک"، رتروویرولوژیست مشهور دنیا و یکی از بنیانگذاران انستیتو ویروس شناسی آمریکا، "رترویروس ها یک عوارض در زمان ابتدایی و یک عوارض مزمن و طولانی مدت دارند". بیمار بعد از گذر از مرحله حاد وارد مرحله طولانی و مزمن می شود.

پروتکل های مهم بهداشتی برای جلوگیری از بروز بیماری
آهنگری اشاره کرد: به تازگی افراد زیادی طی تماس هایی که با من داشتند، پرسش هایی درباره نحوه جلوگیری از این بیماری عرضه کردند که با عنایت به مطالعاتی که بر روی این ویروس انجام دادم، ۲۰ دستورالعمل تهیه کردم که بنظر می رسد دستورالعملی کامل برای مشکل کرونا (COVID-۱۹) خواهد بود.
وی ضمن اشاره به این ۲۰ دستور العمل با تکیه بر اینکه پیش از هر چیزی و هنگام خروج از منزل حتما ماسک بزنید، جزئیات آنرا به این شرح توضیح می دهد:
۱- تحت هیچ شرایطی و هیچگاه دست خویش را به صورت خود نزنید (چشم، بینی و دهان خویش را تحت هیچ شرایطی لمس نکنید).
۲- دست هایتان را به صورت مرتب (هر یک ساعت یکبار) با آب و صابون (حداقل ۲۰ ثانیه) یا ضدعفونی کننده با الکل بالای ۶۰ درصد (بین ۶۰ تا ۷۰ درصد) بشویید.
۳- به جز مواقع اجبار از خانه بیرون نروید.
۴- از دست دادن و روبوسی با دیگران پرهیز کنید.
۵- فاصله ۲ متری با دیگران را رعایت کنید (به خصوص افرادی که نشانه های مریضی همچون سرفه یا تب دارند).
۶- در صورت سرفه یا عطسه کردن، با آرنج خمیده (flexed-elbow) (دست خویش را خم کنید و آرنج را جلوی دهن بگذارید) یا دستمال کاغذی (که سریعا به سطل آشغال بسته می اندازید) را در مقابل دهان قرار دهید.
۷- در صورت خارج شدن از خانه و عدم دسترسی به مواد شوینده، از محلول ضدعفونی کننده با الکل بالای ۶۰ درصد (بین ۶۰ تا ۷۰ درصد) استفاده کنید.
۸- گوشی همراه خویش را در خارج از خانه از جیب خود خارج نکنید (مگر در شرایط اضطراری).
اقدامات الزامی هنگام بازگشت به خانه
۹-اقدامات زیر در هنگام بازگشت به خانه بسیار بسیار حیاتی می باشد و باید گام به گام و با دقت رعایت شود:
الف) پس از ورود به خانه بدون دست زدن به هیچ چیز و بدون برخورد یا نشستن در جایی، مستقیما به دستشویی رفته و دست خویش را به صورت کامل بشویید. (در دستشویی را از قبل باز بگذارید، در صورت باز نبودن در، با دستمال کاغذی آنرا بازکنید و سریعا دستمال را به سطل آشغال بسته (closed bin) بیندازید و پس از آخر کار، دستگیره را ضدعفونی کنید).
ب) تلفن همراه خویش را ابتدا با دستمال مرطوب الکلی و سپس با محلول ضدعفونی الکل بالای ۶۰ تا ۷۰ درصد به صورت کامل ضدعفونی کرده و روی دستمالی بگذارید (در صورت استفاده از قاب محافظ، قاب محافظ را خارج کرده و هردوی گوشی و قاب محافظ را به صورت کامل ضدعفونی کنید).
ج) لباس های بیرون خویش را دربیاورید و در مکانی به دور از لباس های منزل و دیگر وسایل خانه آویزان کنید.
د) مجدد به دستشویی رفته و دست خویش را به صورت کامل بشویید.
ه) در این مرحله می توانید لباس منزل خویش را بپوشید.
به قول این محقق حالا محیط خانه شما امن است و با شرط دست نزدن به صورتتان، می توانید از گوشی همراه خود استفاده کنید.
دستورالعمل ها قبل و پس از غذا خوردن
۱۰- دست خویش را قبل، در حین و پس از تهیه غذا، پیش از خوردن غذا و پس از استفاده از توالت بشویید. فراموش نکنید تحت هیچ شرایطی و در هیچ ساعت روز و در هیچ مکانی به صورت خود (چشم، بینی و دهان) دست نزنید.
۱۱- تمام سطوح پرتماس خانه و محل کار (high-touch surfaces) را هر روز با اسپری تمیزکننده بشویید (از جمله: پیشخوان، رومیزی، میز کار، وسایل حمام و توالت، تلفن ها، کیبورد، تبلت و میز کنار تخت، دستگیره های درها).
۱۲- میوه ها و وسایلی که از بیرون می آورید را حتما در یک ظرف ریخته با مایع ظرفشویی حداقل به مدت 10 دقیقه در آب قرار داده و سپس شستشو دهید.
۱۳- یخچال را حداقل یکبار در هفته با ابر و محلول جوش شیرین ضد عفونی کنید.
۱۴- نان را در سفره شخصی در نانوایی قرار داده و به منزل حمل کنید.
۱۵- حداقل روزی ۳ تا ۴ بار با آب نمک دهان خویش را شستشو دهید.
۱۶- تلاش کنید بدن خویش را کم آب نگه ندارید، از آب معمولی و بهتر است از آب میوه های تازه بنوشید و از خوردن غذاهای آماده و فست فود و پرچرب پرهیز کنید.
۱۷- تهویه منزل را فراموش نکنید؛ هر چند وقت یکی از پنجره ها را باز کنید تا هوا تهویه شود.
۱۸- تا می توانید از پول نقد استفاده نکنید و کارت بانکی را با پنبه آغشته به الکل تمیز کنید.
۱۹- افراد مسن دیابتی و فشارخونی و بیماران دارای بیماری زمینه ای تلاش کنند در منزل بمانند.
۲۰- تلاش شود در معرض آلودگی هوا و در تجمعات و فروشگاه ها و دورهمی ها شرکت نکنید.




منبع:

1399/08/29
12:19:09
5.0 / 5
182
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳