شناسایی یك خاصیت منحصر به فرد سلول های سرطانی مقاوم

شناسایی یك خاصیت منحصر به فرد سلول های سرطانی مقاوم

راستابلاگ: سرطان های خون مانند لوسمی را می توان با شیمی درمانی بطور مؤثر درمان كرد، بااینكه این بیماری هنگامی كه سلول های سرطانی مقاوم با داروهای تجویز شده از بین نروند، عود می كند.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، دانشمندان "دانشگاه هاروارد" طی مطالعه اخیرشان یک خاصیت منحصر به فرد سلول های مقاوم در مقابل سرطان را شناسایی کرده اند.
آنها طی این مطالعه تغییر موقتی در متابولیسم سلول ها و نحوه استفاده آنها از مواد مغذی را شناسایی نمودند. این مطالعه نشان داده است که چنین سلول هایی مواد مغذی موجود در ریزمحیط خودرا دارند و از آنها بعنوان زمینه ژنتیکی استفاده می نمایند. ریزمحیط تومور محیط اطراف تومور می باشد که شامل رگ های خونی اطراف آن، سلول های ایمنی، فیبروبلاست ها، مولکول های سیگنالینگ و ماتریکس خارج سلول(ECM) است. تومور و ریز محیط اطراف دائماً در تعامل نزدیک با هم هستند. تومورها می توانند با آزاد کردن سیگنال های خارج سلولی، القای رگ زایی تومور و القای تحمل ایمنی موضعی، بر ریز محیط زیست تأثیر بگذارند، و همین طور مشخص شده است که سلول های ایمنی موجود در ریز محیط می توانند بر رشد و تکامل سلول های سرطانی تأثیر بگذارند.
سلول های سرطانی مقاوم نادر هستند، بدین سبب تشخیص آنها دشوار است. دانشمندان طی این مطالعه موش های مبتلا به لوسمی حاد مغز استخوان را مورد بررسی قرار دادند و سلول های سرطانی مقاوم را شناسایی و پیشرفت آنها را ردیابی کردند و سپس سلول های آنرا با پروتئین زیست تابی و پروتئین فلورسنت برچسب گذاری کردند. لوسمی حاد میلوئیدی یا به اختصار AML یکی از انواع سرطان خون است. این نوع لوسمی سلول های مغز استخوان یا میلوسیت ها را تحت تأثیر قرار می دهد و روندی حاد دارد. در این بیماری مغز استخوان، میلو بلاست ها(نوعی گلبول سفید)، گلبول های قرمز یا پلاکت های غیرطبیعی می سازد.
"نیک ون گاستل"(Nick van Gastel) نویسنده اصلی این مطالعه اظهار داشت: ما در هنگام عود مجدد سرطان، سلول ها را مورد مطالعه قرار دادیم و دریافتیم این سلول ها مقاوم هستند چونکه آنها حتی بعد از درمان دارویی و شیمی درمانی نیز همچنان در بدن باقی مانده بودند و در زمان عود بیماری قابل مشاهده بودند.
این مطالعه نشان داده است که این سلول های مقاوم بجای مانده بعد از شیمی درمانی گرفتار تغییر موقتی در متابولیسم شده اند. بطور خاص آنها روش استفاده خود از اسید آمینه گلوتامین را تغییر داده اند.
ون گاستل اظهار داشت: اگر هنگامیکه عود این بیماری رخ داد بسیار سریع به بررسی و مشاهده آن نپردازیم هیچ گاه قادر به مشاهده این تغییرات نخواهیم بود. این یک واکنش استرس زودگذر است. اگر در آن زمان متابولیسم را مورد هدف قرار دهید می توانید ببینید که سلول های سرطانی بسیار لطمه پذیر هستند.
هنگامی که پژوهشگران این مطالعه تنها یک روز متابولیسم گلوتامین یا تولید نوکلئوتید را مورد هدف قرار دادند، سلول های مقاوم از بین رفتند و میزان بقای بیمار افزایش یافت.
ون گاستل اظهار داشت: این یافته ها یک فرصت نوین و مفید برای مورد هدف قرار دادن این سلول ها به وجود می آورد.
پژوهشگران امیدوارند که با بررسی های بیشتر بتوانند داروهای کارآمدتری را توسعه دهند که بعد از شیمی درمانی سبب بهبودی این بیماری شود و توسط آن بتوانند به آسانی تغییرات رخ داده در متابولیسم را مشاهده کنند.



1399/05/19
23:19:04
5.0 / 5
2170
تگهای خبر: دانشگاه‌ , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳