اطلاعاتی از دیوان حافظ كشف شده، به روایت كارآگاه هلندی

اطلاعاتی از دیوان حافظ كشف شده، به روایت كارآگاه هلندی

راستابلاگ: « آرتور برند» كه یك كارآگاه هنری هلندی است و با لقب «ایندیانا جونز دنیای هنر» شناخته می شود، با كشف نسخه باستانی از دیوان حافظ، كه خبر آن در چند ساعت گذشته مطرح گردیده است، افتخارات خودرا افزایش داد.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، آرت نت نیو، در گزارشی ادعاهایی مطرح كرده است؛ در خصوص اینكه این اثر كه در حقیقت یك دیوان حافظ دست نویس، طلاكاری شده و متعلق به قرن چهاردم است، در سال ۲۰۰۷ ربوده شد، كارشناسان ارزش این كتاب را یك میلیون یورو برآورد كرده اند و دیگر اینكه به رغم تجربه و مهارت « برند» در زمینه كشف آثار هنری گمشده، كشف محل نگهداری این كتاب قدیمی چالش برانگیز بود. حتا ادعا شد كه دولت ایران نیز به دنبال این اثر گمشده است.
این كارآگاه هنری بیان كرده است: «كشف این كتاب در حقیقت یك رقابت محسوب می شد، اما خوشبختانه كسی اطلاع نداشت كه من نیز به دنبال آن هستم.»
باتوجه به اطلاعاتی كه در وب سایت «آرتور برند» انتشار یافته است، این كارآگاه هلندی جست و جو برای كشف دیوان تاریخی حافظ را زمانی شروع كرد كه یك واسطه ایرانی در سال ۲۰۱۸ از او پرسش هایی درباره این اثر كرده بود.
گویا این كتاب قبل از آن كه در سال ۲۰۰۷ ربوده شود، به «جعفر قاضی»، یك مجموعه دار ایرانی كه در شهر«مونیخ» زندگی می كرد، تعلق داشته است. زمانی كه این مجموعه دار ایرانی در سال ۲۰۰۷ و در سن ۸۶ سالگی درگذشت، از او مجموعه ای باارزش از نسخه های باستانی اسلامی و ایرانی به جا ماند، اما بستگان «قاضی» بعد از مدت كوتاهی متوجه شدند تمام این مجموعه به سرقت رفته است.
پلیس موفق شد سارق این مجموعه را در سال ۲۰۱۱ ردیابی، دستگیر و ۱۷۵ كتاب و نسخه را بازیابی كند اما «دیوان حافظ» كه مهم ترین اثرمجموعه این مجموعه دار ایرانی شمرده می شود، در بین آثار كشف شده نبود.
طبق برخی روایت ها، قدمت این اثر به ۱۴۶۲ یا ۱۴۶۳ میلادی بازمی گردد. از آنجایی كه حافظ در سال ۱۳۸۹ میلادی درگذشته است، این كتاب را یكی از قدیمی ترین نسخه های موجود از «دیوان حافظ» می توان محسوب كرد.
این گزارش ادعا می كند كه «قاضی» به میل خود دو كتاب را به دولت ایران اهدا كرد، كه به دنبال آن، تقاضای بازگردانده شدن تمامی این مجموعه از طرف دولت ایران مطرح شد؛ بااینكه این درخواست از طرف دادگاه آلمان رد شد.
برند همین طور بعد از طرح ادعاهایی بی سند و نیز ارائه اطلاعات غلط درباره فرهنگ ایرانی، مدعی شده كه بعد از پرس و جو از تعداد بسیاری زیادی واسطه، كاوش برای كشف این كتاب، او را به انگلستان نزد مجموعه داری هدایت كرده كه او با فردی آشنایی داشت كه از جای اثر باخبر بود. درنهایت هم مشخص شده كه این اثر به مجموعه دار ایرانی واقع در لندن فروخته شده است.
این كارآگاه هلندی درانتها با طرح این ادعا كه مجموعه دار ایرانی بعد از اطلاع از مسروقه بودن این اثر و اینكه ایران و من به دنبال آن هستیم، متحیر شد، گفته است كه در نهایت موفق شده است مجموعه دار ایرانی را قانع كند این اثر را به او تحویل دهد.




منبع:

1398/10/28
14:31:50
5.0 / 5
4704
تگهای خبر: زندگی , فرهنگ , كتاب , مهارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲